Hanne Windfeld - SkuespillerTEATER 2019


KOMMENDE FORESTILLING

PARASITTERNE

EN FORTRYLLENDE FLYVETUR TIL FANTASIENS LAND FOR HELE FAMILIEN


En giftig satire om grænseløs grådighed

Carl Erik Soyas tidløse klassiker PARASITTERNE er en både grovkornet og raffineret satire over den menneskelige snylter.

Den skrupelløse og pengegriske Hr. Gruesen bor med sin kone, Oline, i Villa Vennely, et rotteplaget hus, hvor de lejer værelser ud. En dag banker den midaldrende Miss Olson på døren og indlogerer sig. Hun er hjemvendt dansk-amerikaner, og snart fantaserer Gruesen om at gafle den million, hun angiveligt har haft med hjem fra Amerika. Han har selvfølgelig en plan, og da den naive Miss Olson underskriver et testamente, hvor Gruesen reelt franarrer hende pengene, skal hun ryddes af vejen. Oline går forsagt med til at blande rottegift i kaffen.

Soya nærede ikke de store illusioner om mennesket som socialt væsen. Han mente, vi er drevet af dyriske instinkter og selvisk overlevelse, og i komedien står den afstumpede amoral bøjet i vittige og skarpe replikker: ”Mennesker er nogle forunderlige skabninger. Man ved aldrig, hvor man har dem, før de ligger på kirkegården,” siger parasitten Gruesen. Roligt og ubønhørligt suges alle ned i katastrofen i denne kulørte og overraskende gyserkomedie.

Aarhus Teaters uforlignelige Kim Veisgaard kan opleves i rollen som den anløbne rævepels Hr. Gruesen. Og sammen med teatrets skuespillere byder forestillingen på Bodil Jørgensen, der kan ses for første gang på Aarhus Teater. Hun er den flimrende og kuede Oline, mens Hanne Windfeld spiller Miss Olson.ÅRHUS TEATER
Scala

8. februar - 13. marts 2019
TeateroversigtForsideCVTeaterFilmTVFotosKontakt