Hanne Windfeld - SkuespillerTEATER 2022


AKTUEL FORESTILLINGDanmarkspremiere på en storladen sceneudgave af Lars von Triers apokalyptiske film om jordens undergang

Melancholia starter med en fest! Justine er blevet gift med Michael, og Justines søster Claire og hendes mand John holder et storslået bryllup for dem. Men Justine kæmper med depressioner, og vi følger hendes klaustrofobiske oplevelse af hendes eget bryllup, mens hendes søster Claire forsøger at hjælpe hende. Den overdådige fest fortoner sig snart i det uundgåelige og tilintetgørende kollaps.

Centralt står de to søstre, Justine og Claire, i den inderligt stærke fortælling om menneskets evne til at håndtere magtesløsheden og forstå den voldsomme natur. 
I deres relation former sig et genkendeligt mønster mellem den syge og den raske. Men konfronteret med det faktum, at jorden nu reelt går under, omvendes søstrenes forhold. Mens Justine forsoner sig med naturen og tanken om døden, tager fornuftsmennesket Claire det uafvendelige knap så fattet.

Fortællingen om jordens undergang er tidløs. For hvordan vil vi tackle, at verden falder fra hinanden? Magter vi at mobilisere håbet, når vi ser katastrofen i øjnene?

Lars von Triers smukke og underholdende film fra 2011 havde Kirsten Dunst og Charlotte Gainsbourg i hovedrollerne. Som søstrene Justine og Claire får du nu Aarhus Teaters eminente Anne Plauborg og Mette Døssing i spidsen for et stort og stærkt cast. Melancholia er iscenesat af den internationalt eftertragtede instruktør Anja Behrens. På Aarhus Teater stod hun senest bag den Reumert-vindende Ordet, der i 2020 blev kåret som Årets Forestilling.

Med Melancholia præsenterer Aarhus Teater for tredje gang en scenisk version af en Lars von Trier-film. Først Antichrist i 2010, og i 2018 var det den meget anmelderroste Dancer In the Dark.

Du kan se frem til en intens og skælvende forestilling om en verden og et sind i opbrud.

Holdet bag:

Lars von Trier

Sonja Ferdinand
Oversættelse

Anja Behrens
Iscenesættelse

Ida Grarup
Scenografi og kostumedesign

Turpin Djurhuus
Lysdesign 

Medvirkende:
Rikke Lylloff, Mette Døssing, Jesper Lohmann, Hanne Windfeld, Mathias Rahbæk, Christian Hetland, Kjartan Hansen, Emil Busk Jensen m.fl.


Køb billetAarhus Teaters version af Melancholia er skarp på den visuelle iscenesættelse af depression og dommedag
Politiken

En dragende mørk, men æstetisk lysende forestilling. Den virker fortryllende i sine hvide, sorte, guld og lyseblå nuancer. Det er som at være i is. Det glimter koldt i et dystopisk lydlandskab, der indimellem blusser op i skærende og isnende musik i et foruroligende og smukt univers. Det er sådan, melankoli er: foruroligende og smuk på én og samme tid
Weekendavisen

Verden er brast lige for øjnene af os, og tilbage står jeg med en sær følelse af forløsende kollaps.
Den 4. Væg

En tankevækkende forestilling, der giver et sigende, men ubehageligt indblik i et sind præget af mørke.
Jyllands-Posten

Oplev Linn Ullmanns internationale succesroman – nu som teater.

“At se, at huske, at begribe”. Sådan begynder Linn Ullmanns roman. Det er en fortælling om minder og glemsel og alle de historier, der udgør et liv.

Stykket skildrer et barn, som vokser op med to forældre, der er koryfæer. Det handler om barnets opvækst, om kærligheden mellem forældrene og om faderens sidste tid. Fortællingen springer i tid, og vi møder datteren som lille pige, som teenager, som voksen kvinde og mor.  Hele vejen kæmper hun for at få sine forældres opmærksomhed og kærlighed. Men uroen er konstant til stede i dem alle.

De urolige er en gribende fortælling om et barn, der ikke kan vente med at blive voksen, og om to forældre, som slås med livet. Den excentriske familie portrætteres af tre stærke skuespillerinder.

Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2016, og det er instruktør Peter Langdal, der står for iscenesættelsen.

Forfatter: Linn Ullmann

Oversættelse: Karen Fastrup

Dramatisering: Karen-Maria Bille

Iscenesættelse: Peter Langdal

Scenografi og kostumer: Maja Ravn

Lysdesign: Mårten K. Axelsson


DET KGL. TEATER

Premiere december 2021

Se spilleplan

Forestillingen tager også på en stor danmarksturné


TeateroversigtForsideCVTeaterFilmTVFotosKontakt